Tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas problemātika - Afanasjevs, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2014)
Tiesas dokumentu piegādāšanas un izniegšanas problēmas ir sastopamas ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Ņemot vērā, ka informācijas sniegšana par personu skārušo tiesas procesu ir vispāratzītās un starptautiskajos tiesību aktos nostiprinātās tiesības, visiem starptautisko tiesību subjektiem ir jāievēro šis pienākums, izveidojot paziņošanas sistēmu un nodrošinot tās sekmīgu darbību. Šobrīd Latvijā tiek meklēts risinājums tiesu noslogošanas problēmai, kura ir saistīta tai skaitā ar tiesas dokumentu piegādes institūta problēmām. Ņemot vērā, ka spēkā esošās normas, kuras regulē dokumentu piegādes sistēmas darbību ir acīmredzami novecojušas tika iekļauts Civilprocesa likumam pilnīgi jauns piegādes veids – elektroniskā pasta sūtījums. Ir svarīgi turpināt uzsākto tehnoloģisko risinājumu ceļu ar mērķi izveidot jaunus efektīvus tiesas informācijas sniegšanas veidus, līdzīgi kā to dara citās attīstītajās valstīs. Darbā gaita autors sniedz problēmu uzskaitījumu, analizē risinājumu ceļus.

The court document delivery and dispensers, problems are found not only in Latvian, but also in other countries. Given that information on persons affected by the judicial process is generally accepted in international law and the rights attaching to all subjects of international law must respect this obligation by setting up a notification system and ensuring its proper functioning. In Latvia are currently looking for a solution to the problem of load case, which involves including a court document delivery challenges of the Institute. Given that the existing rules governing document delivery system is obviously out of date was included in the Civil Procedure Law entirely new delivery method - e-Mail. However, it is important to continue the path of technological solutions to create new effective judicial disclosure forms, as do other developed countries. As work progresses, the author gives list of problems, and analyze the solutions which are used in foreign civil procedure rules.
The issue of delivery and service of judicial documents
Keywords: Juridiskā zinātne