Mielomas pacientu aprūpe ķīmijterapijas laikā - Mžavija, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir ,, Mielomas pacientu aprūpe ķīmijterapijas laikā’’. Bakalaura darba tēma ir izstrādāta, balstoties uz pieredzi darbā ar hematoonkoloģiskiem pacientiem, tai skaitā - mielomas slimības pacientiem. Turklāt pagaidām ir veikts maz pētījumu, saistībā ar šo tēmu. Darba autore uzskata, ka mielomas pacientu aprūpe ķīmijterapijas laikā, var uzlabot pacienta un viņa ģimenes dzīvi, kā arī spēj palīdzēt ietaupīt papildu resursus. Darba mērķis ir: Izvērtēt mielomas pacientu aprūpi ķīmijterapijas laikā. Pētījuma jautājums: kāda ir mielomas pacientu aprūpe ķīmijterapijas laikā? Izmantotā pētījuma metode: kvalitatīva metode, pētījuma instruments intervija. Veicot pētījumu, tika atbildēts uz pētījuma jautājumu: Kāda ir mielomas pacientu aprūpe ķīmijterapijas laikā? Atslēgas vārdi: Mieloma, ķīmijterapija, aprūpe

The theme of the bachelor's thesis is ”Care of myeloma patiets during chemotherapy’’. The bachelor's thesis is based on experience in working with hematooncological patients, including myeloma patients. In addition, little research has been done on this topic so far. The author believes that the care of myeloma patients during chemotherapy can improve the life of the patient and his family, as well as can help save additional resources. The aim of the study is to: To evaluate the care of myeloma patients during chemotherapy. Research question: What is the care of myeloma patients during chemotherapy? Research method used: qualitative method, research tool interview. The study answered the research question: What is the care of myeloma patients during chemotherapy? Keywords: Myeloma, chemotherapy, care
Care of myeloma patiets during chemotherapy
Keywords: Medicīna; Mieloma; ķīmijterapija; aprūpe; Myeloma; chemotherapy