Spēku īpašību attīstīšana futbolā 13-14 gadu vecām meitenēm - Korabo, Olga (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba nosaukums : "Spēka īpašību attīstīšana 13-14 gadus vecām futbolistēm". Mūsdienu sports prasa no sportistiem ne tikai tehniskās un taktiskās prasmes, bet arī izcilu fizisko sagatavotību. Futbolistēm ir jāizceļas ar ātrumu, spēku, izturību, koordināciju un elastību. Spēka attīstībai ir izšķiroša nozīme kopējā fiziskās sagatavošanas procesā. Autore analizēja teorētiskos pamatus un veica praktisku darbu ar 13-14 gadus vecām futbolistēm. Treniņu procesā tika integrēts spēku attīstošu vingrinājumu komplekss, iekļaujot papildus spēka nodarbības eksperimentālajai grupai. Testēšana un analīze parādīja ievērojamus fiziskās veiktspējas uzlabojumus. Pēc pētījuma autore secināja, ka specifisku spēka treniņu iekļaušana regulārajā treniņu režīmā ievērojami uzlaboja spēlētājas spēka īpašības.

Title of the qualification work : "Development of Strength Qualities for 13-14-Year-Old Female Footballers" Modern sports demand athletes to possess not only technical and tactical skills but also superior physical fitness. Football players must excel in speed, strength, endurance, coordination, and flexibility. Strength development plays a crucial role in the overall physical training process. The author analyzed theoretical foundations and conducted practical work with 13-14-year-old female footballers. A set of strength-developing exercises was integrated into the training process, including additional strength sessions for experimental group. Testing and analysis demonstrated significant improvements in physical performance. The author concludes that incorporating specific strength training exercises into the regular training regimen led to marked improvements in the strength qualities of the players.
Developing strength qualities in football for 13-14-year-old girls
Keywords: Sporta zinātne; futbols; spēka attīstība; futbols; sieviešu futbols; football