Projekts: Uzņēmuma SIA “LIVIKOR” dibināšana - Koreņiks, Ivars (Latvijas Universitāte, 2021)
Investīciju projekta ideja ir frizētavas “ŅU salons” dibināšana Rīgā, kas sniegs plaša klāsta frizieru pakalpojumus sievietēm un vīriešiem priekš Latvijas unikālā formātā – vīriešiem friziera pakalpojumus sniegs sievietes, kuras tiks apģērbtas divdaļīgā peldkostīmā, bet sievietēm friziera pakalpojumus sniegs vīrieši ar pliku ķermeņa augšdaļu. “ŅU salons” pozicionēsies, kā augstas kvalitātes pakalpojumu sniedzējs ar individuālu pieeju katram klientam un augstu anonimitātes līmeni. Frizētavā pakalpojumi tiks sniegti tikai pēc iepriekšēja pieraksta, individuāli atsevišķā telpā, klientu kustība tiks organizēta tā, lai klienti nesatiktos viens ar otru, klientam tiks piedāvāta bezmaksas kafija vai tēja. Lai nodrošinātu augstu pakalpojumu kvalitāti, uzņēmums plāno sniegtajos pakalpojumos izmantot dārgus un profesionālus skaistumkopšanas līdzekļus. Frizētavas pakalpojumiem būs noteikta būtiski lielāka cena nekā vidēji tirgū, tas ir izskaidrojams ar pakalpojuma sniegšanas veida unikalitāti Latvijā, ar prognozētajām grūtībām darbinieku piesaistē, individuālo pieeju katram klientam un konfidencialitātes nodrošināšanu. Kā arī pakalpojumi tiks sniegti atsevišķā telpā, kurā būs tikai frizieris un klients, lai klients varētu atslābināties. Autors uzskata, ka, neskatoties uz augstu pakalpojumu cenu, cilvēkiem būs interese par frizētavu, jo līdzīgu pieredzi un emocijas viņi nevares saņemt nekur citur Latvijā. Pēc autora domām, tieši frizētavas koncepcija un pakalpojumu sniegšanas formāts nodrošinās uzņēmuma veiksmīgu attīstību. Maģistra darbs sastāv no septiņām daļām: investīcijas projekta idejas apraksts, informācija par dibināto uzņēmumu, nozares izpēte, uzņēmuma sniegto pakalpojumu apraksts, uzņēmuma mārketinga apraksts, projekta finanšu plāns, projekta risku identificēšana un riska matricas izveidošana. Darbs satur 88 lapas, 13 attēlus, 23 tabulas un 63 informācijas avotus.

The idea of the investment project is the establishment of the hairdressing salon “ŅU salons” in Riga, which will provide a wide range of hairdressing services for women and men in a unique format for Latvia. For men hairdressing services will be provided by women who will be wearing bikinis, while for women hairdressing services will be provided by men with naked upper body. “ŅU salons” will be positioned as a high-quality service provider with an individual approach to each client and a high level of anonymity. In “ŅU salons” services will be provided only by prior appointment, individually in a separate room, the movement of clients will be organized in a way that clients do not meet each other. Guests of the hairdresser will be treated with free coffee or tea. The company to provide high quality services plans to use expensive and professional beauty products. The hairdresser's services will be priced significantly higher than the market average. High price is explained by the uniqueness of the type of service in Latvia, the difficulties in attracting employees, individual approach to each client and ensuring confidentiality. As well as services will be provided in a separate room with only a hairdresser and a client so that the client can relax. The author believes that despite the high price of services, people will be interested in the “ŅU salons”, because they will not be able to get similar experiences and emotions anywhere else in Latvia. According to the author, the concept of the hairdressing salon will ensure the successful development of the company. The master's thesis consists of seven parts: description of the investment project idea, information about the established company, industry research, description of the services provided by the company, company marketing description, project financial plan, project risk identification and risk matrix creation. The master's thesis contains 88 pages, 13 pictures, 23 tables and 63 sources of information.
Project: Estabilshment of company LTD “LIVIKOR”
Keywords: Finanses un kredīts; Frizētava; Frizieris; Salons; Skaistumkopšana