F.Dostojevska ''Idiots'' mūsdienu rimeikos. - Šapeļa, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā tiek pētīti rimeiku tipoloģija, intertekstualitātes jēdziens, un F.M. Dostojevska romāna “Idiots” varoņu raksturi. Darbs ir sadalīts divas daļās – pirmajā daļā tiek izskatīta rimeika tipoloģija, ka arī interteksta un intertekstualitātes jēdziens. Otrajā daļā tiek izskatīti romāna galveno varoņu tēli. Ir ietvērta arī salīdzinoša F.M. Dostojevska “Idiots”, romāna un F.Mihailova “Idiots” un I.Ohlobistina “Daun Haus” rimeiku analīze. Pētijums var būt noderīgs filologiem, kulturologiem, režisieriem, scenāristiem, žurnālistiem, un pārējiem lasītājiem, kam ir interese par mūsdienu literatūru. ATSLĒGVĀRDI Rimeiks, teksts, romāns, Dostojevskis, Fjodors Mihailovs, Ivans Ohlobistins, "Idiots".

Bachelor work is devoted to the study of the typology of remakes, the concept of intertextuality, characteristic of heroes of the novel F.M. Dostoevsky's "The Idiot". The paper is divided into two parts - the first part explains typology of a remake, as well as the definition of intertext and intertextuality. The second part analyzes image of the main characters of the novel "The Idiot", and also includes a comparative analysis of the novel "The Idiot" by Fyodor Dostoevsky and remakes F. Mikhailov "Idiot", I. Ohlobystin "Down House." Bachelor work can be valuable for philologists, directors, screenwriters, journalists, and all other readers, who have interest in modern literature. KEYWORDS Remake, text, novel, Dostoyevskiy, Fyodor Mihalov, Ivan Ohlobystin, "Idiot".
F. Dostoyevsky's "Idiot" in the Modern Remakes.
Keywords: Valodniecība