Bankas sistēmu integrācija - Takeris, Valdis (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā aprakstīta bankas, kas atrodas Latvijā, iekšējo un ārējo sistēmu savstarpējā integrācija. Īpaša vērība ir veltīta problēmām, kuras bija nepieciešams atrisināt sistēmu savstarpējās integrācijas veikšanai un tās rezultātā. Darbā aprakstīti šo problēmu risinājumi un to pielietojuma rezultāti. Darbā aprakstīta gan reālā ekspluatācijā ieviestā, pašreiz bankā lietotā Margin Trading sistēmas integrācija vērtspapīru un valūtu uzskaites sistēmā, gan arī testēšanas stadijā esošo fondu, pensijas un vērtspapīru sistēmu savstarpēja integrācija. Darbs ietver autora 1,5 gadu darbu, kas ieguldīts bankas iekšējo un ārējo informācijas sistēmu integrēšanā. Aprakstīts autora praktiskais ieguldījums un pieredze, kas gūta bankas sistēmu integrācijas projektēšanas, izstrādes un uzturēšanas darbā.

The Bachelor’s Paper deals with the mutual integration of the inner and outer systems of a bank, located in Latvia. A special attention is paid to the problems which had to be solved for carrying out the mutual integration of the systems and its result. The paper deals with the solutions of these problems and the results of their application. The paper describes both the currently introduced and exploited Margin Trading system integration in the system of accounting stocks and shares and currencies, as well as the mutual integration of the foundations, pensions and stock and share systems, which are currently being tested. The paper describes the 1.5-year long work of the author, which was invested into the integration of the inner and outer information systems of the bank. The paper deals with the practical investment and the experience of the author, which was gained in the process of planning, designing and sustaining the integration of the bank systems.
The Integration of The Systems of Bank
Keywords: Datorzinātne