Acs-rokas dominances ietekme uz reakcijas laiku - Augule, Monta (Latvijas Universitāte, 2025)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 27 lapaspusēm, satur 15 attēlus, 1 tabulu, 55 atsauces uz literatūras avotiem un 3 pielikumus. Pētījuma mērķis: izpētīt, kā dominējošā acs un dominējošā roka ietekmē reakcijas laiku, reaģējot uz vizuāliem stimuliem. Metode: tika noteikta motorā dominantā acs un dominantā roka, kā arī mērīts reakcijas laiks, izmantojot Sanet Vision Integrator iekārtu. Rezultāti: pārstāvjiem ar kreisās rokas dominanci bija ievērojami ātrāks reakcijas laiks nekā labās rokas dominances pārstāvjiem, savukārt, salīdzinot savā starpā acs-rokas dominances grupas, kā arī vienas puses un krustotās dominances grupas, rezultāti neuzrādīja nozīmīgas atšķirības reakcijas laikā.

The thesis is written in Latvian on 27 pages, contains 15 images, 1 table, 55 references to literature sources and 3 appendices. The aim of the thesis: determine how the dominant eye and dominant hand affect reaction time in response to visual stimuli. Method: the motor dominant eye and dominant hand were determined, as well as the reaction time was measured using the Sanet Vision Integrator device. Results: representatives of left-hand dominance had significantly faster reaction time compared to right-hand dominance representatives, comparing the eye-hand dominance groups, as well as the same side and cross-dominance groups, the results showed no significant differences in reaction times.
Impact of Eye-Hand Dominance on Reaction Time
Keywords: Optometrija; acs dominance; rokas dominance; acs-rokas koordinācija; reakcijas laiks