Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana būvniecībā - Ivanovskis, Leonīds (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana būvniecībā. Maģistra darbs, 138 lappuses, 26 attēli, 43 tabulas, 41 literatūras avots, 9 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā tiek sniegts pārskats par esošo situāciju starptautiskajā un Latvijas Republikas normatīvo aktu bāzē, kā arī nodarbināto veselībai darba vides fizikālo, fizisko, ergonomisko, psihoemocionālo un ķīmisko faktoru risku radītās problēmas. Autors apraksta darba izpētes objektu, darba vides riska faktoru novērtēšanas metodes, analizē darba aizsardzības sistēmu un tajā strādājošo obligāto veselības pārbaužu rezultātus; veic nelaimes gadījumu darbā analīzi. Praktiskajā daļā autors veic darba aizsardzības auditu, pielietojot nodarbināto aptaujas metodi, novērtē darba vides riskus un secina par katru novērtēšanas metodi, kā arī dod priekšlikumus tehniskajiem un organizatoriskajiem pasākumiem un par iespējamām izmaiņām Latvijas Republikas normatīvajos aktos.

Labor safety system improvement in civil engineering. Master's thesis, 138 pages, 26 figures, 43 tables, 41 literature references, 9 appendices. In Latvian. Master's thesis is an overview of the current situation in international and Latvian legislative and regulatory framework, as well as problems occurring at the risk of the physical, ergonomic, psycho-emotional and chemical factors of the employed. Author describes the research object, the environmental risk valuation methods, analyzes the labor safety system, the mandatory employed' health examinations results and the industrial accidents. In the practical part author audits the labor safety using the employed survey method, values the environmental risks and concludes on each valuation method, as well as suggests on technical and organizational activities and the possible changes in the Latvian Republic laws and regulations.
Improvement of systems for safety at work in building
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze