Māmiņu gatavība bērna audzināšanai mājās līdz 3 gadu vecumam. - Nierliņa-Buzmakova, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2009)
Par māmiņu gatavību bērna audzināšanai mājās tiek diskutēts daudz, bet konkrēti pētījumi nav bijuši. Šajā maģistra darbā apkopotas un analizētas nepieciešamās zināšanas, kas veicinātu bērna attīstību, pamatojoties uz atbilstošu literatūru un empīrisko pētījumu. Tāpat pievienoti speciāli šim mērķim ieteikumi, rekomendācijas vecākiem, kā ikdienā veicināt bērna attīstību. Turpinājumā redzama tiekšanās uz mērķi - noskaidrot, kas ir jāzina, kādas darbības ir jāveic māmiņām, lai veicinātu bērna attīstību mājas apstākļos. Tie lielākoties pārbaudīti personīgajā praksē, kā arī pētījuma dalībnieču vidū un ir snieguši uzlabojumus bērna vispārējā attīstībā. Ņemot vērā darbā aprakstītos norādījumus, ikviena māmiņa būs gatava bērna audzināšanai mājas līdz 3 gadu vecumam, kā arī šīs zināšanas veicinās jebkura bērna attīstību.

Mothers readiness of rearing child at home have been discussed a lot, but specific studies have not been done. This master's thesis summarizes and analyzes the knowledge needed to promote development of the child, on the ground of appropriate literature and empirical research. Specifically for this purpose suggestions and recommendations for parents how to promote the development of the child are added. Further you can see tending to the objective – to find out what do mothers have to know and what should they do to promote the development of the child at home. Mostly everything is tested in personal practice as well as in the experience of the participants of research and it has made improvements in the overall development of the child. Taking note of the instructions that are described in this research, each mother will be ready for child-rearing at home until the age of 3, and this knowledge will promote any child's development.
Mothers’ readiness for child rearing at home at home until the age of three.
Keywords: Pedagoģija