Trešo pušu e-maksājumu metožu ietekme uz patērētāju uzvedību Ķīnā - Kang, Yiqi (Latvijas Universitāte, 2018)
ANOTĀCIJA Turpmākajā pētījumā galvenā uzmanība ir pievērsta trešās puses mobilo tiešsaistes maksājumu metodei un tās ietekmei uz patērētāju uzvedību Ķīnā. Ķīnā ir vērojama tendence – mobilo maksājumu metožu izmantošanas pieaugums. Mobilo maksājumu pakalpojumu tirgus pašlaik atrodas pārejas situācijā – no sākotnējo un neveiksmīgo darbību kursa uz daudzsološu izredžu nākotni, kā arī neskaidrības ar tehnoloģiskajām inovācijām. Balstoties uz šo attīstības stadiju, šī darba mērķis ir izpētīt faktorus un modeļus attiecībā uz mobilo maksājumu ietekmi uz patērētāju uzvedību. Faktori, kuri ietekmē mobilo ierīču uztveri un pieņemšanu ir īpaši būtiski un palīdz uzzināt vai mobilajiem maksājumiem ir pozitīva ietekme uz patērētāju izdevumu izturēšanos salīdzinājumā ar citiem maksājumu veidiem, piemēram, skaidras naudas un debetkarti. Turklāt šis pētījums sniedz lasītājiem ieskatu par konkrētām psiholoģiskajām pārmaiņām patērētāju vidū, pieņemot un nepārtraukti izmantojot mobilos maksājumus. Atslēgvārdi: trešās puses maksājums, mobilais maksājums, virtuālais naudasmaks, tiešsaistē, patērētāju uzvedība, izdevumu izturēšanās, Ķīna

The following study is focused on the third-party online mobile payment method and its influence on consumer behavior in China. In China, a trend of increasing usage of mobile payment method has been observed. The mobile payment service market is currently undergoing a process of transition from a course of tentative and unsuccessful operations, to a future of promising prospect as well as some uncertainties with underlying new technological innovations. On the basis of this stage of development, the aim of this thesis is to look into the factors and manners regarding the influence of mobile payments have on the consumer’s behavior, specifically, the factors which play a role in influencing consumer’s perception and adoption of mobile payment and whether mobile payments have positive effect on consumer’s spending behavior in comparison with other payment methods, such as cash and debit cards. Additionally, it gives readers a great insight into particular psychological changes in consumers along the way of adopting and continuously using mobile payment. Key words: third-party payment, mobile payment, e-wallet, online, consumer behavior, spending behavior, China
How Third-Party e-payment methods affect consumer behavior in China
Keywords: Vadībzinātne; Third-party payment; mobile payment; e-wallet; online; consumer behavior