Glosāriju informācijas sitēma - Bugins, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Glosārijs ir alfabētisks saraksts ar terminiem vai vārdiem un to skaidrojumiem, kas atrodami vai ir attiecināmi uz kādu konkrētu priekšmetu, tekstā vai dialektā. Bakalaura darbā tiek pētīta un aprakstīta glosāriju sistēmas izveide, kas spēj uzturēt glosārijus un to terminus. Tiek apskatīti un analizēti dažādi glosāriju pieraksta formāti un tīmeklī pieejamie risinājumi, kā rezultātā tiek iegūti dati par glosārija datu struktūru, izstrādāta datu bāze vadoties pēc iegūtās informācijas un izstrādāta strādājoša glosāriju informāciju sistēma. Sistēma ļauj pievienot un meklēt terminus, veidot jaunus glosārijus, importēt tos no tīmekļa resursiem, kā arī eksportēt tos .DOC un .PDF formātos.

Glossary is an alphabetical list of terms or words found in or relating to a specific subject, text, or dialect, with explanations. This paper describes development of a glossary system that is be able to maintain glossaries and terminology. Different glossary recording formats and web-based solutions are examined and analyzed. In result data about glossary data structures is attained. Afterwards a data base and a working glossary information system is developed accordingly to the attained data. Developed system allows to add and search terms, to create new glossaries, import them from web resources, as well as export them in .DOC and .PDF formats.
Glossary information system
Keywords: Datorzinātne; glosārijs; vārds; frāze; sistēma; termins