SAMPO-UI ietvara pielietošana Nobela prēmiju un citu saistīto datu vizualizācijā - Grīslis, Niks Kristofers (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba mērķis ir novērtēt SAMPO-UI ietvara pielietojumu iespējas semantisko portālu izstrādē atvērto saistīto datu kopu pārlūkošanai un analīzei ar vizualizāciju palīdzību. Darbā autors ir darba praktiskajā daļā pielietojis ietvaru Nobela prēmiju un zinātnisko publikāciju datorzinātnē bibliogrāfijas saistīto datu kopu semantisko portālu izstrādei, kas nodrošina šo datu kopu datu pārlūkošanu un analīzi ar vairāku vizualizāciju palīdzību. Darbā tiek aprakstīts semantisko portālu konfigurācijas process ar SAMPO-UI, šī ietvara priekšrocības un trūkumus pēc tā praktiska pielietojuma, kā arī ieteikumi un tehniski risinājumi šo ierobežojumu novēršanai, lai paplašinātu ietvara pielietojamību.

The bachelor thesis goal is to evaluate SAMPO-UI framework applicability potential in semantic portal development for linked data set browsing and analysis with the help of visualizations. The author has used in the practical part the framework for Nobel prize and computer science scientific publication bibliography linked data set semantic portal development that provide data browsing and analysis capabilities using different visualizations. The work describes the configuration process for SAMPO-UI, the benefits and shortcomings of the framework based on the practical application, as well as recommendations and technical solutions for solving the shortcomings, thus extending the framework applicability.
SAMPO UI framework application for Nobel prize and other linked data visualization
Keywords: Datorzinātne; Semantiskais tīmeklis; saistītie dati; SAMPO-UI; React