Vizuālā materiāla veidošanas metodes matemātikas mācību satura apguvei - Šmite, Laura (Latvijas Universitāte, 2025)
Pieredzes darbā apkopotas vizuālu materiālu veidošanas metodes, analizēts kā mērķtiecīgi mācot dažādas vizualizācijas stratēģijas, uzlabojas skolēnu prasme veidot savām mācīšanās vajadzībām atbilstošus vizuālos materiālus matemātikas mācību satura apguvei. Darba ietvaros ir izveidots “Kā nosaka dažādu figūru laukumu?” temata plāns un mācību materiāls skolēniem “Vizuālā materiāla veidošanai”. Analizētas skolēnu ar zemākiem sasniegumiem un augstākiem sasniegumiem matemātikā spējas veidot vizuālos materiālus atbilstoši savām vajadzībām. Pieredze liecina, ka mērķtiecīgi mācot vizualizācijas stratēģijas, 4. klases skolēnu prasme veidot savām mācīšanās vajadzībām atbilstošus vizuālos materiālus uzlabojas.

The experience thesis summarizes methods for creating visual materials, with an analysis through practical of how targeted teaching of various visualization strategies enhances pupils ability to produce visual materials suited to their individual learning needs in mathematics. As part of this work, a curriculum plan of "How to determine the area of different shapes?" and student material ""Creating visual materials"" were developed. The abilities of pupils with both lower and higher achievements in mathematics to create visual materials appropriate to their needs were analysed. The findings suggest that, over the course of a single topic, Year 4 pupils improved in their ability to construct visual materials tailored to support their own learning.
Methods of creating visual material for learning mathematics curriculum
Keywords: Izglītības zinātnes; vizualizācija; atgādne; matemātika; visualisation; cheat sheet