Optiskās pumpēšanas efektu izpēte daļēji atvērtās kvantu sistēmās un titāna-safīra lāzera frekvences stabilizācijas sistēmas dizaina izveide - Leitis, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba ietvaros ir veikta optiskās pumpēšanas efektu daļēji atvērtās kvantu sistēmās skaitliska modelēšana, kā arī izstrādāts situācijas vienkāršots analītisks modelis. Paredzēts izveidot titāna-safīra lāzera frekvences stabilizācijas sistēmu, kas ļaus lāzera frekvenci stabilizēt uz Rb atomu D līnijas supersīkstruktūras komponentēm. Stabilizācijas sistēmas izveidē tiks izmantota bezdoplera piesātinājuma absorbcijas spektroskopijas metode. Atslēgas vārdi: Optiskā pumpēšana, daļēji atvērtas kvantu sistēmas,optiskie Bloha vienādojumi, lāzera frekvences stabilizācijas sistēma,piesātinātās absorbcijas spektroskopija.

This work presents numerical solution of optical pumping effects in semi open quantum systems, and also gives simplified analytical solution. This BSc thesis shows the design of laser frequency stabilization system for the titan-sapphire laser. This system allows to stabilize the laser to Rb atom D line hyperferfine lines. The saturated absorbtion spectroscopy is used to make the frequency stabilization system. Keywords: Optical pumping, semi open quantum systems, optical Bloch equations, laser frequency stabilization system, saturated absorbtion spectroscopy.
Research of optical pumping effects in a semi-open quantum systems and desing of frequency stabilization system for titanium-sapphire laser
Keywords: Fizika