Noziedzīgie nodarījumi ar transporta līdzekļa dokumentiem, agregāta un reģistrācijas numuriem - Augusts, Edgars (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma - „Nelikumīgas darbības ar transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, agregāta un reģistrācijas numura zīmēm”. Bakalaura darba mērķis - studējot tiesisko regulējumu, dažādus rakstus un viedokļus, juridisko literatūru, tiesu prakses materiālus, apskatīt satiksmes drošības starptautisko un nacionālo tiesisko regulējumu, kā arī izpētīt nelikumīgu darbību ar transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, agregāta un reģistrācijas numura zīmēm kvalifikācijas īpatnības. Lai sasniegtu nosprausto darba mērķi, autors izvirzīja sekojošus uzdevumus – izpētīt satiksmes drošības tiesisko regulējumu, izanalizēt Krimināllikuma 265.panta sastāvu, salīdzināt Latvijas un ārvalstu noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību krimināltiesību normas. Nospraustā mērķa sasniegšanai bakalaura darbs veidots no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā apskatīts satiksmes drošības nozares krimināltiesiskais regulējums. Otrā nodaļa veltīta Krimināllikuma 265.panta (Transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenta, agregāta un reģistrācijas numura zīmes nelikumīga izgatavošana, realizēšana, izsniegšana, viltošana, iznīcināšana un nolaupīšana) sastāva analīze. Bakalaura darba trešajā nodaļā apskatīts noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību ārvalstu krimināltiesiskā regulējuma salīdzinājums ar Latvijas regulējumu. Bakalaura darba nobeigumā autors izvirzīja darba rakstīšanas gaitā aktualizējušos problēmjautājumus (secinājumus), kā arī piedāvāja savus priekšlikumus to risināšanai un novēršanai.

Theme of baccalaureate work – “Illegal actions with registration documents, numbers of units and registration license plates”. The purpose of baccalaureate work - studying legal regulation, various clauses and opinions, the legal literature, materials of judiciary practice to consider the international and national legal regulation of traffic safety, as well as to study illegal actions with registration documents of a vehicle, qualifying features of units and registration license plates. For achievement of an object in view of work, the author has put forward following problems - to study legal regulation of traffic safety, to analyse structure of 265 clauses of the Criminal law, to compare Latvia and foreign criminally legal norms concerning criminal actions against traffic safety. For achievement of an object in view baccalaureate work consists of 3 sections. In the first section it is considered criminally legal regulation of branch of traffic safety. The second section is devoted to the analysis of structure of 265 clauses of the Criminal law (Illegal manufacturing, realization, delivery, a fake, destruction and plunder of the registration document of a vehicle, the unit and registration license plate). In the third section of baccalaureate work comparison foreign criminally legal regulations with corresponding norms of Latvia concerning safety of traffic is considered. In conclusion of baccalaureate work the author has put forward staticized problem questions (conclusions) during a writing of work, as well as has offered opportunities to them decision /to prevention.
Transport vehicle registration documents or units(AGGREGATE) unlawful manufacturing, realization, dealing out, and counterfeiting, or distruction
Keywords: Juridiskā zinātne