Notikumu vadītas arhitektūras modeļu ieviešana API veidotas savienojamības ietvarā, izmantojot Mulesoft - Rubenis, Guntis (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbā tiek pētītas lietojumprogrammu integrācijas iespējas izmantojot notikumu vadītas arhitektūras modeļus un API veidotu savienojamību, izmantojot Mulesoft piedāvātās iespējas. Darbā tiek pētīta literatūra par lietojumprogrammu integrāciju, biežāk izmantotajiem notikumu arhitektūras ziņapmaiņas modeļiem, API veidotu savienojamību un Mulesoft integrāciju platformas piedāvātajām iespējām. Darba praktiskajā daļā tiek apskatīta lietojumprogrammu integrācijas problēma, kurai tiek izveidoti alternatīvi arhitektūras risinājumi, tie tiek salīdzināti un problēmai atbilstošakajam risinājumam tiek veikta tā izstrāde. Izstrādātajam risinājumam tiek veikta funkcionālā un slodzes testēšana, lai noteiktu tā efektivitāti un veiktspēju.

EVENT DRIVEN ARCHITECTURAL PATTERNS IN AN API LED CONNECTIVITY FRAMEWORK USING MULESOFT The master's thesis explores the possibilities of application integration using event driven architecture models and API-led connectivity offered by Mulesoft. The work examines the literature on application integration, commonly used event architecture messaging models, API-based connectivity, and the capabilities offered by the Mulesoft integration platform. In the practical part of the work, the problem of application integration is discussed, for which alternative architectural solutions are created, they are compared and the development of a solution corresponding to the problem is carried out. The developed solution undergoes functional and load testing to determine its effectiveness and performance.
Event driven architectural patterns in an API led connectivity framework using MuleSoft
Keywords: Datorzinātne; Mulesoft; API veidota savienojamība; lietojumprogrammu integrācija; notikumu vadīta arhitektūra; iPaaS