Ekonomiskās noturības noteicošie ekonomiskie faktori: Piemērs neaizsargātībai pret eksogēniem ekonomiskiem šokiem Latvijā un Luksemburgā - Mendelsone, Emīlija Linda (Latvijas Universitāte, 2021)
Šajā darbā tiek analizēti divu Eiropas Savienības valstu - Latvijas un Luksemburgas - ekonomiskās noturības rādītāji, īpašu uzmanību pievēršot makroekonomiskajiem faktoriem. Šī pētījuma mērķis ir noteikt ekonomiskās noturības konceptuālo modeli un analizēt ekonomikas noturības parādības pielietojumu, izmantojot eksogēna ekonomiskā šoka - pasaules finanšu krīzes piemēru. Pētījuma noslēdzošā daļa parāda korelācijas matricu, kurā norādīti nozīmīgākie makroekonomiskie faktori pētītajam gadījumam.

This work analyses the indicators of the economic resilience for two European Union countries – Latvia and Luxembourg with a special focus on the macroeconomic determinants. The goal of this research is to draw conceptual framework of economic resilience and analyze resilience phenomena application on the example of exogenous economic shock – world financial crisis. Concluding part of the research shows a correlation matrix indicating most significant macroeconomic determinants for the researched case.
Economic Determinants of the Economic Resilience: Example of Vulnerability Towards the Exogenous Economic Shocks in Latvia and Luxembourg
Keywords: Ekonomika; ekonomikas noturība; makroekonomiskie faktori; globālā finanšu krīze; eksogēnie ekonomiski šoki; ekonomikas atveseļošanas