Mazā uzņēmuma IT infrastruktūras veidošana - Ņikiforova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2015)
Kvalifikācijas darbā "Mazā uzņēmuma IT infrastruktūras veidošana" ir dokumentēta tīkla veidošana mazajam uzņēmumam pēc uzņēmuma vadības prasībām. Tika izmantots uzņēmuma serveris, kurš bija jāizpēta, lai noskaidrotu, kas ir nepieciešams uzlabot, lai tas varētu produktīvi un efektīvi strādāt, pildot visus uzdevumus. Tika izvēlēts virtualizācijas risinājums, lai uz viena fiziskā servera vienlaikus darbinātu vairākas virtuālās sistēmas, starp tām sadalot pieejamos resursus, kā arī, lai administratoram būtu vieglāk pārraudzīt un kontrolēt sistēmu, garantējot lielāku izmantojamību, ietaupot uzņēmuma līdzekļus. Rezultātā tika izveidota mazā uzņēmuma IT infrastruktūra, par kuras drošību arī tika padomāts, tāpat kā par lietotāju un administratora darba atvieglošanu, tika apzinātas iespējamās problēmas, un ir arī aprakstīti tās risinājumi.

This paper - “Small business IT infrastructure” is about network creation for small business by company management requirements. It was necessary to use already purchased server, which was researched to find out what needs to be improved, so that it could efficiently performance all tasks. This server was virtualized to make it possible to run multiple virtual servers on a single physical server, distributing available technical resources between those virtual machines, as well as to make the system control, management and monitoring much easier to the administrator and to ensure greater server interoperability and continuity of operations and let the company save money. As a result, there was created the network for this small company, on whose safety was also considered, just as administrator and users works facilitation, and there were identified potential problems, and it is also described its solutions.
Small business IT infrastructure
Keywords: Datorzinātne; virtualizācija; DHCP serveris; aktīvā direktorija; attālā piekļuve; OpenVPN