Patvēruma procedūras tiesiskais regulējums - Lange, Juris (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir analizēt Latvijas patvēruma procedūras tiesisko regulējumu kontekstā ar Eiropas kopējo patvēruma sistēmu un starptautiskajiem cilvēktiesību standartiem. Latvijā uz pārējās Eiropas fona ir salīdzinoši mazs patvēruma meklētāju skaits, tāpēc Eiropas Savienības noteikto prasību un starptautisko cilvēktiesību organizāciju vadlīniju ieviešana praksē dažkārt nav bijusi pietiekami veiksmīga. Bakalaura darbā ir izceltas spilgtākās patvēruma procedūras tiesiskā regulējuma problēmas un piedāvāti šo problēmu risinājumi, kā arī veikts salīdzinājums ar citu Eiropas valstu patvēruma procedūrām.

The aim of this work is to analyse legal regulation of Latvian asylum procedure within the context of European common asylum seeking system and international human rights standards. Compared to other European states, Latvia has relatively low number of asylum seekers, so implementation of European Union requirements and guidelines of international human rights organisations sometimes has not been very successful. We have highlighted major problems of asylum seeking legal regulation and offered solutions of these problems, as well as comparison to asylum seeking procedures of other European states.
Legal framework of asylum procedure
Keywords: Juridiskā zinātne