Siltumfizikālo procesu kopmītņu ēkā eksperimentālā izpēte un energoefektivitātes paaugstināšanas iespēju modelēšana - Eglīts, Jānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījums tika veikts Latvijas Universitātes (LU) pasūtītā ēku energoaudita ietvaros. Mērķis ir detalizēti analizēt LU kopmītņu ēkas Zeļļu ielā 27 energoefektivitāti. Darbā tika veikti dažādi tam nepieciešamie siltumfizikālie mērījumi (temperatūras, mitruma, siltuma plūsmas, gaisa apmaiņas, solārā starojuma u.c.) Iegūtie dati tika izmantoti ēkas siltuma bilances aprēķinam programmā HeatMod un dzīves vides kvalitātes novērtējumam telpās. Vadoties no iegūtajiem rezultātiem, piedāvāti iespējamie energoefektivitātes un apstākļu uzlabošanas risinājumi telpās. Konkrētais pētījums specifiskai ēkai dos iespēju iegūtos datus izmantot arī citu kopmītņu ēku siltumfizikālo modeļu verificēšanā un iespējamo renovācijas pasākumu plānošanā.

The research was done as a part of University of Latvia demanded building energy audit. The aim is to make detailed energy efficiency analyze for 27 Zeļļu street. LU dormitory building. There were made different necessary thermophysical measurements (temperature, humidity, heat flow, air exchanges, solar radiation, etc.). Obtained data were used in for building heat balance calculations in program HeatMod and living environment quality assessment of the premises. Based on the obtained results give offers for potential solutions in energy efficiency and indoor condition improvements. This study for specific building will make it possible to use the findings for other dormitory building thermophysical model verification and possible refurbishment planning.
Experimental investigation of thermophysical processes in dormitory building and modelling of energy efficiency improvement possibilities
Keywords: Fizika; energoefektivitāte; siltuma apmaiņa; gaisa apmaiņa; termogrāfija; siltuma bilance