Personīgo finanšu un uzkrājumu plānotājs - Atvara, Elīna (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma ir Personīgo finanšu un uzkrājumu plānotājs. Darba mērķis ir izstrādāt personīgo finanšu un uzkrājumu plānošanas sistēmu un ieviest to praksē. Darba ietvaros autore izskata iespējamos variantus efektīvākai personīgo finanšu plānošanai un uzkrājumu veidošanai, lai izveidotos uzkrājumus varētu izmantot kā pirmo iemaksu kredīta saņemšanai un noguldījumu izveidei, ieguldot naudu banku piedāvātajos uzkrājumu un ieguldījumu produktos, tādejādi atbalstot Ministru kabineta izstrādāto likumprojektu inflācijas samazināšanai. Darbā analizētas alternatīvās personīgo finanšu programmas, kuras ir pieejamas Internetā. Darba izstrādes gaitā autore nonāk pie secinājuma, ka neviena no aplūkotajām programmām neatbilst izvirzītajām prasībām. Darbā pamatota arī izstrādes vides izvēle, pieņemot lēmumu jauno sistēmu izveidot Microsoft Access vidē.

The title of the present paper is Personal Budget and Savings Planner. The goal of the work has been to develop personal budget and savings system as well as to implement it into practice. Within the framework of the study, the author has examined prospective options for planning a budget and accumulating savings. The financial means could subsequently be used as a first instalment for acquiring a bank loan or for building up savings, investing into various deposit and fund products offered by banks, to support a bill on decreasing inflation issued by the Cabinet of Ministers. In the study, alternative personal finance software available on the Internet has also been analyzed; however, in the course of the investigation the author has concluded that none of the considered software meets the requirements defined. As a result, the final stage of the investigation has been to develop a new system for planning personal budget and savings in Microsoft Access environment.
Personal Budget and Savings Planner
Keywords: Vadībzinātne