Lihenoindikācijas metodes izmantošana Vietlavas pagasta vides kvalitātes kartēšanā - Knēģere, Ineta (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā ir pētītas lihenoindikācijas metodes izmantošanas iespējas gaisa kvalitātes raksturošanā Vietalvas pagasta teritorijā. Darbā ir ietverta tabula, pēc kuras tiks veidotas gaisa kvalitātes kartes. Tiek raksturota gaisa piesārņojuma ietekme uz dzīvajiem organismiem un ķērpju izmantošana bioindikācijā. Darbs sastāv no 3 nodaļām, kuras ietver sīkākas apakšnodaļas par gaisa kvalitāti, lihenoindikāciju un pētāmās teritorijas raksturojumu. Atslēgvārdi: Lihenoindikācija, Vietalva, gaisa kvalitāte, kartēšana. -

The bachelor’s degree work analysis the data of lichenoindication used for assessment air quality in district Vietalva. The literature of air pollution effects on living organisms and lichenoindication is rewieved. The table is included which witch is going to be used for mapping of air quality. The work contains 3 chapters with subdivisions devoted to air quality, lichenoindication and terrain characterization. Keywords: Lichenoindication, Vietalva, air quality, mapping. -
Environment Quality Mapping by Lichenoindication Method in District Vietlava
Keywords: Vides zinātne