Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu ilglaicīgās atmiņas sekmēšana rotaļdarbību procesā - Freifelde, Marika (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats - vidējā pirmsskolas vecuma bērnu ilglaicīgās atmiņas sekmēšana rotaļdarbību procesā. Pētījuma mērķis - praktiski izzināt ilglaicīgās atmiņas attīstības pedagoģiskās iespējas vidējā vecuma grupā pirmsskolā. Bakalaura darbu veido ievads, divas galvenās nodaļas ar apakšnodaļām, secinājumi par teorētiskās literatūras analīzi un pētījuma praktisko daļu, izmantoto avotu saraksts un pielikums. Teorētiskajā pētījumā tika analizētas un apkopotas psiholoģijas un pedagoģijas autoru atziņas par atmiņu, tās veidiem, attīstību ietekmējošiem faktoriem vidējā pirmsskolas vecuma bērniem rotaļdarbību procesā. Pētījuma daļa balstīta uz I.Žoglas, G.Svences, V.Romenkovas, D.Dzinteres, M.Montesori, A.Šponas, Vorobjovs u.c. autoru atziņām. Empīriskā pētījumā tika raksturotas un izmantotas dažādas pētījuma metodes. Balstoties uz psiholoģijas un pedagoģijas atziņām, tika izmantoti vingrinājumi, rotaļas vidējā pirmsskolas vecuma bērnu ilglaicīgās atmiņas sekmēšanai rotaļdarbību procesā. Pētījuma daļa iekļauj praktiskajā pētījumā iekļauto datu analīzi, datu apkopošanu un salīdzināšanu. Analizējot pētījuma datus un apkopojot pedagoģisko analīzi, tika konstatēts, ka vidējā pirmsskolas vecuma bērniem ilglaicīgās atmiņas attīstību veicināja rotaļas un izstrādātie uzdevumi rotaļdarbības procesā. Bakalaura darbā izmantoti 37 literatūras avoti, ietverti 14 attēli, 3 tabulas un pielikums. Bakalaura apjoms 53 lapas. Atslēgas vārdi: pirmsskola, attīstīt, atmiņa, ilglaicīgā atmiņa, rotaļas, rotaļdarbība.

Theme or Bachelor’s work - Stimulating the long – term memory of middle-aged pre-school children in the process of playthings. Purpose of the research - practically study of educational opportunities for long-term memory development in the middle-age group in pre-school. Bachelor's work consists of Introduction, Two main chapters with subdivisions, on theoretical literature analysis conclusions and, the practical part of the research, list and Annex of sources used. The Theoretical research was analysed and summarized the lessons of psychology and pedagogical author’s opinion about memory, for its types, development of affecting factors of middle-aged pre-school children in the process of playthings. Part of the researching is based on I. Zoglas, G.Svences, V.Romenkovas, D.Dzinteres, M.Montesori, A.Šponas, Vorobjov and others authors opinions. An empirical study described and used different research methods. Based on psychology and pedagogical opinions, was used exercises, games for middle-aged pre-school children in the process of playthings. Part of the researching include analysis of data contained in the practical study, the facts collection and comparison. Researching the analysis of data and pooling pedagogical analysis was identified that long-term memory development in the middle-age group in pre-school stimulating the games and developed exercises in the process of playthings. In the work of Bachelor was used 37 literature sources, including 14 illustrations, 3 charts and Annex. The volume of Bachelor 53 pages.Key words: pre-school, develop, memory, long-term memory, games, playthings.
Stimulating the long-term memory of middle-aged pre-school children in the process of playthings
Keywords: Skolas pedagoģija; pirmsskola; attīstīt; atmiņa; ilglaicīgā atmiņa; rotaļas