IS „ĀB3” un tās pielietojums medicīnā - Valciņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2009)
Firmas „Meditec” produkts „Ārsta Birojs” ir populārākā IS veselības aprūpes nozarē Latvijā. Maģistra darbā tiek izpētīts un apzināts IS pielietojums medicīnā, tur iesaistītie spēlētāji, ar to saistīta likumdošana un normatīvie akti, kā arī „Ārsta Biroja” vieta šajā kontekstā. Tāpat tiek izpētīta „Ārsta Biroja” arhitektūra un funkcionalitāte. Maģistra darba lielāko daļu veido „Ārsta Biroja” interesantāko sadaļu realizācijas apraksts un analīze.

“Doctors Office” is the most popular IS in the health sphere in Latvia. In the master’s work is explored and gathered information about use of IS in medicine, there involved players, related legislation and normative acts, as well as “Doctors Office” place in this context. Also is explored architecture and functionality of “Doctors Office”. Major par of the master’s work makes description and analysis of the most interesting parts of the “Doctors Office” realization.
IS „DO3” and its use in medical applications
Keywords: Datorzinātne