Nila Ušakova tēla konstruēšana portālā www.tvnet.lv - Kļaviņa, Signe (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „ Nila Ušakova tēla konstruēšana portāla www.tvnet.lv ” mērķis bija noskaidrot kā N. Ušakova tēlu konstruē mediju portāls tvnet.lv un kāds tas ir izveidojies sabiedrības priekšstatos. Darba teorētiskā daļa balstīta informācijā par tēlu un tā veidošanu, Klausa Mertena tēla teoriju, par mediju galveno lomu informācijas atspoguļojumā, kā arī diskursa analīzi, kuras galvenā funkcija ir noskaidrot kādas funkcijas pilda valoda un kāds ir tās rezultāts, kas ar konkrēto frāzi tiek pateikts. Darba teorētiskajā daļā tika aplūkota kritiskā diskursa analīze, kas pievēršas jautājumam kā vara tiek ļaunprātīgi izmantota, kā arī fokusējas uz sociālajiem jautājumiem. Pētījuma gaitā secināts, ka mediju radītais Nila Ušakova tēls saskan ar portāla www.tvnet.lv lasītāju viedokļiem un tas ir izveidojies kritisks. Atslēgas vārdi-N.Ušakovs, tēls, diskurss, www.tvnet.lv, sabiedrība, Rīgas mērs

The aim of the bachelor work- Nils Ushakovs image construction in portal www.tvnet.lv – was to find out how is portal www.tvnet.lv construct N. Ushakovs image and how it has developed in public opinion . The theoretical part is based on the information about image and its formation, Klaus Merten image theory about media main role in the information disclose, as well as discourse analysis, whose main function is to find out what is the function of language and what is the result and what have been said with concrete phrase. In the theoretical part also critical discourse analysis have been analyzed, that focuses on the question how power is used malevolent and also focuses on social questions. During the research I have inferred, that media created image of Nil Ushakov concord with www.tvnet.lv audience standpoint and it has developed critical. Media portal www.tvnet. Key works:N. Ushakov, image, discourse, www.tvnet.lv, society, mayor of Riga
Nils Ushakovs image construction in portal www.tvnet.lv
Keywords: Socioloģija