Jekaterinas Metelicas ,,Anna Kareņina”: romāna transformācija komiksā. - Šlahota, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Jekaterinas Metelicas «Anna Kareņina»: romāna transformācija komiksā: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. - 55 lpp. Šis darbs ir veltīts romāna transformācijaj L. N. Tolstova «Anna Kareņina» grafiskā novelē. Darbā tiek identificēta grafiska romāna žanra īpatnības un transformācijas kuras notiek ar romānu kad tas nonāk dažādu mākslu. Pētījuma materiāls ir romāns «Anna Kareņina» un komikss «Anna Kareņina by Leo Tolstoy» kas ir iesniegts divās valodās: angļu un krievu. Darbs ir paredzēts zinātniekiem kuri studē komiksu un mūsdienīgas mākslas un arī tiem kas izpēta Tolstova daiļradi.

«Anna Karenina» Catherine Metelica: the transformation of novel into the comics: bachelor’s work. – Riga, 2013. - 55 p. The aim of this research is devoted to transformation of novel «Anna Karenina» in a graphic novel. In this research features of comics and transformations which occult with graphic novel during the transition from one form to another is detected. The material for analysis became original novel «Anna Karenina» and comics «Anna Karenina by Leo Tolstoy» which presented on two languages: English and Russian. The research is aimed for scientists who explore comics and other modern types of art.
"Anna Karenina" of J. Metelica: The Transformation of the Novel into the Comics.
Keywords: Valodniecība