Mazā ērgļa Aquila pomarina C.L. Brehm taksonomija, izplatība, skaits un ekoloģija Latvijā - Bergmanis, Uģis; Latvijas Universitāte (My University, 1999)
Saturs: Ievads 4-- 1. Taksonomiskā piederība un morfoloģija 7-- 1.1. Mazā un vidējā ērgļa morfoloģiskās pazīmes, šo sugu noteikšana dabā 8-- 1.2. Kvantitatīvo morfoloģisko pazīmju izmantošana taksonomiskās piederības noskaidrošanā 11-- 1.3. Starpsugu hibridizācija 15-- 2. Izplatība Latvijā 28-- 3. Stacionāro parauglaukumu raksturojums 32-- 4. Mazā ērgļa Latvijas populācijas lielums un struktūra 36-- 4 . 1 . Apdzīvotības blīvumi un skaita dinamika parauglaukumos 39-- 4.2. Ligzdojošo un teritoriālo pāru skaitliskās attiecības 40-- 4.3. Kopējā klātesošo pāru skaita novērtējums Latvijā 41-- 5. Ekoloģija 55-- 5.1. Ligzdas biotops 64-- 5.1.1. Ligzdas koka novietojums mežaudzē 64-- 5.1.2. Ligzdas novietojums kokā 70-- 5.2. Ligzdošanas teritorija 89-- 5.2.1. Teritorijas lielums 92-- 5.2.2. Barošanās biotopu struktūra 96-- 5.2.3. Paaugstinājumu veidi gaides medībās barības objektu novērošanai 99-- 5.2.4. Telemetrēto ērgļu teritoriju atsevišķs raksturojums 101-- 5.3. Ligzdošanas sekmes un ietekmējošie faktori. Barības objekti 146-- 6. Dienas aktivitāšu veidi, to atkarība no ligzdošanas statusa 164-- 7. Ligzdošanas fenoloģija 174-- Secinājumi 177-- Izmantotā literatūra 181-- Publikāciju saraksts par disertācijas tēmu 190-- Pateicības 192
Taxonomy, distribution, number and ecology of the lesser spotted eagle Aquila pomarina C.L. Brehm in Latvia
Advisor: Vīksne, Jānis
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology::Organism biology; Bioloģija; Putni; Vanagu dzimta (bioloģija); Mazais ērglis; Mazais ērglis - ekoloģija; Mazais ērglis - morfoloģija; Mazais ērglis - ģeogrāfiskā izplatība; Aquila pomarina; Birds; Lesser spotted eagle