Konfliktu pārvalde tirdzniecības uzņēmumā SIA “DEKŠŅI”. - Gudule, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba nosaukums: Konfliktu pārvalde tirdzniecības uzņēmumā SIA “DEKŠŅI”. Darba mērķis: balstoties uz literatūru par konfliktiem un to risināšanu un SIA “Dekšņi” darbinieku aptaujas rezultātiem, izveidot priekšlikumus konfliktu veiksmīgākai risināšanai, kā arī uzņēmuma darbības efektīvākai attīstībai. Bakalaura darba apjoms ir 71 lapa, izmantoti 40 literatūras avoti, ievietots 41 attēls, un pievienots 1 pielikums (aptaujas anketa). Pirmajā nodaļā autore ir aprakstījusi teoriju par konfliktu būtību, tā veidiem, konfliktu cēloņiem, kā arī konfliktu risināšanas veidiem un stratēģijām. Otrajā nodaļā ir aprakstīts uzņēmuma SIA “Dekšņi” saimnieciskās darbības apraksts, sagatavota organizatoriskā struktūra. Savukārt, trešajā nodaļā ir analizēts pētījums balstoties uz rezultātiem, kas saņemti autores izveidotajās aptaujas anketās par konfliktu pārvaldi uzņēmumā balstoties uz pirmajā nodaļā aprakstīto teoriju. Darba vide ir piepildīta ar dažādiem stresu radošiem apstākļiem, kas izraisa konfliktus, līdz ar to, lielākā daļa darbinieki aptaujā ir atbildējuši, ka konflikti nenovēršami notiek un apskatot atbildes uz jautājumu par to, vai tie ir vajadzīgi, ļoti liela daļa norāda, ka nē, jo konflikti saistās ar negatīvām emocijām, nevis ar iespēju uzņēmumam attīstīties un uzlabot darba vidi. Atslēgvārdi: konflikti, konfliktu cēlonis, konfliktu risināšana, konfliktu risināšanas stratēģija

Job title: Conflict management in the trading company Ltd. “DEKŠŅI”. The aim of the thesis: based on the literature on conflicts and their resolution and the results of the survey of Ltd. “Dekšņi” employees, to create proposals for more successful resolution of conflicts, as well as for more efficient development of the company's operations. The volume of the bachelor's thesis is 71 page, 40 literature sources were used, 41 pictures were inserted, and 1 appendix was added (questionnaire). In the first Chapter, the author has described the theory of the nature of conflicts, its types, causes of conflicts, as well as ways and strategies of conflict resolution. Chapter two describes the economic activity of the company SIA “Dekšņi”, added the organizational structure. Chapter three analyzes the research based on the results of the author's questionnaire on conflict management in the company based on the theory described in Chapter one. The work environment is filled with various stressful conditions that cause conflicts, so most employees in the survey have answered that conflicts inevitably occur and looking at the answers to the question of whether they are necessary, a very large proportion indicate that no, because conflicts are related to negative emotions, not to the opportunity for the company to develop and improve the work environment. Keywords: conflicts, cause of conflicts, conflict resolution, conflict resolution strategy
Conflict Management in the Trading Company Ltd. “Dekšņi”
Keywords: Vadībzinātne; konflikti; konfliktu pārvalde; konfliktu risināšanas stratēģija; konfliktu cēlonis; konfliktu risināšana