OpenStack Swift uzstādīšana un lietošana - Ščerbakova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbs “OpenStack Swift uzstādīšana un lietošana” veltīts tam, lai izpētītu Swift glabātuvi. Savā darbā autors iepazīstina lasītāju ar OpenStack sistēmu, īpašu uzmanību pievēršot Swift komponentam. Dotā darba mērķis ir iepazīt OpenStack Swift, ieviest to testa vidē un parādīt kā tas lietojams. Darba gaitā autors parāda, kā uzstādīt Swift uz virtuālās mašīnas testēšanas vidē, tāpat kā izmantot objektu glabātuvi un pārvaldīt to caur komandas rindu bez grafiskās saskarnes.

Qualification work “OpenStack Swift installation and usage” is a research work on the object storage Swift. In this work autor introduces the OpenStack system and gives special attention to the Swift component. The purpose of this work is to get to know OpenStack Swift, deploy it in a test environment and show how to use it. During the work author shows how to install Swift on a virtual machine in a test environment, use the object storage and manage it through a command line without a graphical interface.
OpenStack Swift installation and usage
Keywords: Datorzinātne; OpenStack; Swift; Objektu glabātuve; SAIO