Tīmekļa lietojumprogrammu izstrāde ar Seam ietvara palīdzību - Paščenko, Anna (Latvijas Universitāte, 2009)
Tīmekļa lietojumprogrammas arvien vairāk aizvieto tā saucamas desktop programmas. Šādas programmas ir vieglāk uzturamas un paplašināmas, ir pieejamas bez instalēšanas, jebkurā operētājsistēmā, kurā ir pārlūkprogramma, to lietotāju savstarpējā mijiedarbība ir dinamiskāka u.t.t. Kopā ar tīmeklī bāzēto risinājumu pieprasījuma pieaugumu, rodas jauni izaicinājumi izstrādātājiem. Kā optimizēt jaunu lietotņu izstrādi, kā efektīvāk atrisināt visbiežāk sastopamas problēmas, kā pēc iespējas ātrāk tikt galā ar izstrādes rīku konfigurēšanu un tās sastāvdaļu integrēšanu un veltīt laiku programmatūras tiešo prasību realizācijai? Seam ir JBoss kompānijas izstrādātais tīmekļa ietvars, kurš piedāvā integrēto pieeju tīmekļa lietotņu izstrādei. Autore analizē Seam īpašības, kuras palīdzētu izstrādātājiem veidot efektīvus un integrētus risinājumus sarežģītajām sistēmām, izmantojot vismodernākos līdzekļus, kuri ir pieejami Java EE platformā. Autore izstrādā konkrētās sistēmas prototipu un demonstrē Seam priekšrocības un trūkumus, kuri tiek atklāti procesa gaitā. Darba uzdevums ir novērtēt tīmekļa tehnoloģiju problēmas un Seam pieeju to risināšanai.

Web applications continue replacing so called desktop programs. Such applications are better maintainable and extensible, they are available without being installed on user's local PC, they work in any operation system, which is equipped with a Web browser, their users' interconnection is more dynamical than in the desktop versions. Together with growth of the Wed-based solutions demand, the developers get more challenged. How to optimize the development of new applications, how to solve the most common problems in a more effective way, how to manage the development tool's configuration and a proper integration of it's parts as fast as possible and dedicate your time to the software requirements implementation? Seam is a JBoss framework, which offers an integrated approach to the Web application development. This work author analyses Seam features, which help the developers to create effective and integrated solutions for the complex systems, using the Java EE platform approach. The author creates a prototype of a system and demonstrates Seam advantages and disadvantages, which are discovered during the process. The task is to evaluate the problems of Web technologies and Seam approach to their solution.
Web application development, using Seam framework
Keywords: Datorzinātne