Studentu elektroniskais diskurss kā lietišķās valodniecības pētījumu rezultāts - Vinčela, Zigrīda (Latvijas Universitāte, 2010)
ANOTACIJA Promocijas darba merkis – veikt teoriju salidzinošo analizi par leksikas un gramatisko formu ipatnibam rakstveida un rakstveida elektroniskaja diskursa, izstradat anglu valodas elektronisko tekstu rakstišanas modeli, ka ari izveidot studentu tekstu strukturali un morfologiski marketu korpusu lingvistisko variaciju izpetei taja. Lai sasniegtu merki, izveidotais tekstu korpuss tika izpetits, izmantojot multidimensionalo analizi un petijuma rezultati pieradija, ka studentu elektroniskais diskurss ir hibrids, jo izpaužas daudzveidigos transakcionalos un interaktivos tekstos. Lingvistiskas variacijas minetaja diskursa nosaka ta tekstu transakcionalas, interaktivas, tekstualas funkcijas un virtualo sakaru sistemu ipatnibas, kuras tiek izmantotas elektronisko tekstu izveide, uzturešana un lietošana komunikacijas procesa. Atslegas vardi: elektroniskais diskurss, tekstu korpuss, lingvistiskas variacijas, transakcionalie teksti, interaktivie teksti

ABSTRACT The goal of the doctoral thesis is the comparative analysis of the theories on lexical and grammatical elements in English written and electronically written discourse, the design a model for technology-enhanced writing of electronic texts in English, design structurally and part-of-speech marked corpus of students’ texts and explore linguistic variation in these texts by undertaking multidimensional analysis. The investigation results prove that students’ electronic discourse is hybrid, as it manifests in a range of interactional and transactional texts in use in the virtual environments. Linguistic variations are determined by the interactional, transactional and textual functions as well as the technical characteristics of the messaging systems that have been used to develop, maintain and transmit these electronic texts. Keywords: electronic discourse, corpus, linguistic variation, transactional texts, interactional texts
Students Electronic Discourse As a Result of Applied Linguistic Research
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Valodniecība; Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas