Latvijas valsts loma uzņēmējdarbības vidē un tās izvērtējums starptautiskajos reitingos - Gelsberga, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir ”Latvijas valsts loma uzņēmējdarbības vidē un tās izvērtējums starptautiskos reitingos”. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas pozīcijas starptautiskajos reitingos un noteikt Latvijas uzņēmējdarbības vides kavējošos faktorus. Lai sasniegtu mērķi, tika veikts pētījums, kur ar anketēšanas palīdzību tika noskaidrots uzņēmēju viedoklis par starptautiskajiem novērtējumiem un uzņēmējdarbības vides kavējošiem faktoriem. Pētījuma rezultātā autore nonāca pie secinājumiem, ka galvenie Latvijas uzņēmējdarbības vides bremzējošie faktori ir nodokļu likmes, korupcija, birokrātija, kvalificēta darbaspēka trūkumus. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras saraksta un pielikumiem. Bakalaura darbam ir 81 lappuse, tajā tika izmantota 1 tabula, 23 attēli un 1 pielikums. Atslēgvārdi: Uzņēmējdarbības vide, Valsts loma, Starptautiskie novērtējumi, Indekss

The title of the bachelor thesis is „Role of Latvian state in the environment of entrepreneurship and its positions in international rankings”. The aim of the bachelor thesis is to specify the environment of Latvian entrepreneurship as well as to evaluate Latvian state’s positions in international rankings and to specify the obstacles Latvian enterprises have to face. With the help of survey a research was made to determine the opinion of Latvian entrepreneurs about international ratings and obstacles Latvian enterprises have to face. Result of the research shows that the main obstacles are tax rates, corruption, bureaucracy and lack of qualified labor. The bachelor thesis consists of 3 chapters, conclusions and suggestions, bibliography and appendixes. The thesis is written in Latvian language and consists of 81 pages, 3 tables, 23 pictures and 1 appendix. Key words: environment of Latvian entrepreneurship, role of Latvian state, international ratings, index
Role of Latvian State in the Environment of Entrepreneurship and its Positions in Internetional Rankings
Keywords: Ekonomika