Ķempu / Variņu pamatskolas vēsture (1840-2006) - Zaļaiskalna, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2007)
Izstrādātā bakalaura darba tēma ir Ķempu/Variņu pamatskolas vēsture no 1840. gada līdz 2006. gadam. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Ķempu/Variņu pamatskolas vēsturi laika posmā no 1840.gada līdz 2006.gadam. Darba gaitā autore izpētīja Ķempu/Variņu pamatskolas rašanās pirmsākumus, izanalizēja Ķempu/Variņu pamatskolas darbību dažādos laika posmos. Skolas pedagoģiskās domas attīstībai ir cieša saikne ar attiecīgā laikmeta dzīvi. Darbā ir aprakstīta skolas vēsturiskā attīstība, tās darba virzieni. Skolai ir visi priekšnoteikumi, lai tā izveidotos par spēcīgu pagasta izglītības un kultūras centru. Vēsturiskā vide palīdz uzturēt vidi, kultūru un tradīcijas. Atslēgvārdi: skolas vēsture, mācību darbība, audzināšanas darbība, izpēte

Topic of the developed Bachelor’s thesis is History of Ķempi/Variņi Primary School from 1840 to 2006. The aim of the bachelor’s work is to clear up the history of Ķempi/Variņi Primary School in a period of time from 1840 to 2006. During the work author investigated Ķempi/Variņi Primary School prime origin, analyzed Ķempi/Variņi Primary School activity in several periods. The development of the school pedagogical thought has close ties with appropriate plain life. In a work described school’s historical development and its direction of work. School has all conditionals to form as a strong educational and cultural center of the civil parish. The historical environment helps to keep surroundings, culture and traditions. Key words: the school’s history, teaching activity, upbringing activity, investigation.
History of Ķempi/Variņi primary school (1840-2006)
Keywords: Pedagoģija