Magnētiskās rezonanses pielietojums plaukstas locītavas reimatoīdā artrīta pirmreizējai diagnostikai - Rublīte, Sintija (Latvijas Universitāte, 2020)
Autora izvēlētā bakalaura darba tēma ir „Magnētiskās rezonanses pielietojums plaukstas locītavas reimatoīdā artrīta pirmreizējai diagnostikai”. Bakalaura darbs sastāv no ievada daļas, teorētiskās daļas, pētījuma daļas, secinājumiem un ieteikumiem. Bakalaura darba pamatā ir literatūras analīze par plaukstas locītavas anatomiju, reimatoīdo artrītu, magnētiskajā rezonansē pielietojamām plaknēm un sekvencēm. Darba autors izvirzīja mērķi – noskaidrot sekvences un plaknes, kas tiek rekomendētas pielietot MR izmeklējumos plaukstas locītavas reimatoīdā artrīta pirmreizējas diagnostikas gadījumā. Veidojot darbu, autors analizēja 4 literatūras avotus un 48 izmeklējumu gadījumus. Bakalaura darba pētniecības daļā tika veikta kontentanalīze. Atslēgas vārdi: magnētiskā rezonanse, reimatoīdais artrīts, plakne, sekvence.

The subject of the bachelor's work chosen by the author is “Use of MRI for primary diagnostics of rheumatoid arthritis of wrist”. The bachelor's work consists of an introductory part, theoretical part, research part, conclusions and recommendations. The bachelor's work is based on a literature analysis of wrist anatomy, rheumatoid arthritis, planes and sequences used in magnetic resonance imaging. The aim of the author was to find out sequences and planes recommended during MRI examinations in case of initial diagnosis of rheumatoid arthritis of the wrist. In creating the work, the author analyzed 4 sources of literature and 48 research cases. Content analysis was used in the research of the bachelor's thesis. Key words: magnetic resonance imaging, rheumatoid arthritis, plane, sequence.
Use of magnetic resonance imaging for primary diagnostics of rheumatoid arthritis of wrist
Keywords: Medicīna; magnētiskā rezonanse; reimatoīdais artrīts; plakne; sekvence