Valsts amatpersonu kriminālprocesuālā imunitāte - Kļava, Annija Krista (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir Valsts amatpersonu kriminālprocesuālā imunitāte. Šāda imunitāte dod personai dažāda līmeņa priekšrocības, nosakot īpašu kārtību saukšanai pie kriminālatbildības, līdz ar to šādā veidā kriminālprocesu veikt ir sarežģītāk. Kāds ir šīs īpašās procesuālās kārtības pamats? Lai rastu atbildi uz šo jautājumu ir nepieciešams pievērsties darba uzdevumam. Darba uzdevums ir noskaidrot valsts amatpersonu kriminālprocesuālās imunitātes saturu un imunitātes atcelšanas pamatus jeb robežas, veikt normatīvo aktu analīzi un izteikt priekšlikumus, ja tādi ir nepieciešami. Darba gaitā autore secināja, ka pašreizējais kriminālprocesuālās imunitātes regulējums attiecībā uz valsts amatpersonām ir līdz galam nepilnīgs, līdz ar to arī nesakārtots, tādēļ ir nepieciešams ieviest jaunus regulējumus normatīvajos aktos.

The topic of the Bachelor Thesis is Immunity from Criminal Proceedings of State Officials. Such immunity gives a person the advantages of various levels, determining special procedures for holding a person criminally liable, thereby to carry out the criminal proceedings in this way is more complicated. What is the grounds for this specific procedural order? Thereby the aim of the Bachelor Thesis is to clarify the content of immunity from criminal proceedings of state officials and the immunity grounds for revocation or limits, perform an analysis of the laws and regulations and state the proposals, if any are required. In the process of writing the Bachelor Thesis, the author concluded that the current regulations of immunity from criminal proceedings in relation to state officials is incomplete, hence also unsettled, so it is necessary to introduce new framework in laws and regulations.
Immunity from Criminal Proceedings of State Officials
Keywords: Juridiskā zinātne; Valsts amatpersona; Kriminālprocess; Imunitāte; Imunitātes apjoms; Imunitātes atcelšana