Veselības aprūpes budžeta veidošanās modelis un tā analīze SIA "Cēsu klīnikā" - Zerne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir Veselības aprūpes budžeta veidošanās modelis un tā analīze „SIA Cēsu klīnikā”. Bakalaura darba mērķis ir izprast un analizēt esošo veselības aprūpes finansējuma veidošanos un izpētīt iecerēto obligātās apdrošināšanas veselības finansēšanas modeli uz SIA „Cēsu klīnikas” bāzes, lai izstrādātu ieteikumus. Veselības aprūpes budžeta plānošana un izstrāde ir valsts sociāli ekonomiskās attīstības pamatā un ir neatņemama Cēsu klīnikas darbības sastāvdaļa. Darbs sastāv no četrām daļām, kurās autore izpēta esošās veselības aprūpes budžeta veidošanos un organizatorisko struktūru, analizē SIA „Cēsu klīnikas” budžetu laika periodā no 2012.–2013. gadam, pēta izstrādāto koncepcijas projektu un veic finansēšanas modeļu salīdzināšanu. Darba noslēgumā autore sniedz secinājumus un priekšlikumus veselības aprūpes budžeta pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 78 lappusēm, 10 tabulām, 11 attēliem,1 formulas un 2 pielikumiem. Atslēgvārdi: veselības aprūpe, budžets, analīze.

The topic of the Bachelor thesis is “The budget formation model of health care system and its` analysis in Clinic of Cēsis”. The aim of the Bachelor thesis is to comprehend and analyze the current health care financing formation and to explore the formation of financing model of the proposed mandatory health insurance model on the base of the Clinic of Cēsis in order to make recommendations. The thesis consists of four parts, in which the author examines and determines the structure of the existing health care budget formation and organization, analyzes the budget of Clinic of Cēsis during the period from year 2012 to 2013, the author studies the project of elaborated concept and carries out the funding model comparison. In the final chapter author provides the drawn conclusions and gives proposals for techniques how to improve health care budget. The Bachelor thesis consists of 75 pages, 10 tables, 11 figures, 1 formula and 2 attachments. Keywords: budget, analysis, health care.
Budget formation model of health care system and it's analysis in Clinic of Cēsis
Keywords: Ekonomika