Pētnieciskās prasmes attīstība ārā nodarbībās pirmsskolas 2. posmā - Cibuka, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba Pētnieciskās prasmes attīstība āra nodarbībās pirmsskolas 2. posmā mērķis izveidot un aprobēt metodes āra nodarbību izmantošanai pirmsskolas 2.posma bērnu pētniecisko prasmju attīstībai. Darba autore Kristīne Cibuka kvalifikācijas darbā aktualizējusi pētnieciskās prasmes attīstību, un kā sekmēt pētniecisko prasmju attīstību āra nodarbībās. Analizēja pedagoģisko literatūru un dokumentus par pētnieciskām prasmēm un to attīstību, izveidoja metodes pētniecisko prasmju attīstībai āra nodarbībās. Veica empīrisko pētījumu, lai pārbaudītu pirmsskolas 2. posma bērnu pētniecisko prasmju attīstību un analizēja iegūtos rezultātus. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām- teorētiskās un empīriskās. Darba saturs: 35 lpp, 9 attēli( no tiem 8 diagrammas), 3 tabulas, analizēti 23 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: pētniecība, pētnieciskās prasmes, āra nodarbība, pirmsskolas 2. posms, mācību process.

The goal of the qualification paper Development of research skills in outdoor lessons for children of 2nd level of preschool is to create and approve methods for use of outdoor lessons in development of research skills of kindergartners in 2nd level of preschool. The author of the qualification paper, Kristīne Cibuka, has looked at the development of research skills and at the promotion of said skills in outdoor classes. Ms. Cibuka has analyzed pedagogical literature, as well as documents on research skills and their development, and has created methods for the development of research skills in outdoor classes. The author of this paper conducted an empirical study to examine the development of research skills of kindergartners in 2nd level of preschool and analyzed the results. The qualification paper consists of two parts – theoretical and empirical. Content of the paper: 35 pages, 9 pictures (including 8 diagrams), 3 tables, 23 literary sources analyzed. Key words: research, research skills, outdoor lessons, 2nd level of preschool, learning process.
Development of research skills in outdoor lessons for children of 2nd level of preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; Pētniecība; Pētnieciskās prasmes; Āra nodarbība; Pirmsskolas 2.posms; Mācību process