Kafijas salona atvēršana - Virbulis, Ronalds (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darba “Kafijas salona atvēršana” mērķis ir izstrādāt pārdomātu un konkurētspējīgu kafijas salona atvēršanas projektu, kas atbilstu mūsdienu klientu prasībām un tirgus tendencēm. Darbā aplūkota aktuāla problēma – ierobežots augstas kvalitātes un personalizēta servisa kafijas piedāvājums lielveikalu vidē, kas neatbilst mūsdienu patērētāju prasībām pēc komforta, estētikas un profesionāli pagatavotas kafijas. Pētījuma ietvaros autors veicis nozares analīzi, izvērtējis tirgus tendences, identificējis konkurences vidi un izstrādājis projektu vienas izvēlētas alternatīvas realizācijai – kafijas salona atvēršanai tirdzniecības centra telpās. Darbs ietver detalizētu tehniski-ekonomisko pamatojumu, projekta plānošanas un realizācijas posmus, kā arī praktisku rokasgrāmatu projekta īstenošanai.

The main objective of the Master's thesis “Opening a Coffee Shop” is to develop a wellconsidered and competitive project for opening a coffee shop that meets modern customer expectations and current market trends. The study addresses a current issue – the limited availability of high-quality and personalized coffee service offerings in shopping mall environments, which fails to meet modern consumer demands for comfort, aesthetics, and professionally prepared coffee. Within the scope of the research, the author conducted an industry analysis, evaluated market trends, identified the competitive landscape, and developed a project for the implementation of a selected alternative – opening a coffee salon within a shopping centre. The thesis includes a detailed technical and economic justification, project planning and implementation stages, as well as a practical manual for project execution.
Opening a Coffee Shop
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; projekta vadība; kafijas salons; uzņēmējdarbības plānošana; pakalpojumu nozare; klientu pieredze