Mācību tēmas "Auduma apdruka" apguves iespējas mājturībā un tehnoloģijās 7. klasē - Valaine, Inta (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt mācību tēmas “Auduma apdruka” apguves iespējas mājturībā un tehnoloģijās 7. klasē. Diplomdarba uzdevumi: 1.Izpētīt pedagoģisko, speciālo literatūru u.c. avotus par pētāmo problēmu. 2.Izveidot tematisko plānu mācību tēmai “Auduma apdruka”. 3.Izveidot mācību uzskates līdzekļus. 4.Aprobēt izveidoto tematisko plānu un izanalizēt iegūtos rezultātus. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām un 16 apakšnodaļām. Tā pirmajā daļā ir izveidots mācību saturs tēmai „Auduma apdruka”. Otrajā daļā izveidots tematiskais plāns mācību tēmai, ņemot vērā pusaudžu vecumposma raksturīgās iezīmes, piemērojot izmantojamās mācību metodes, kā arī izstrādāti skolēnu darba vērtēšanas kritēriji. Trešajā nodaļā izklāstīta izstrādātā mācību satura aprobācija un analizēti iegūtie rezultāti. Darbā izmantoti 47 literatūras u.c. informācijas avoti, iekļautas 12 tabulas, 23 attēli un pievienoti 10 pielikumi. Atslēgvārdi: auduma apdruka, dzīvnieku stilizācija, tekstila kompozīcija, mājturība un tehnoloģijas

The main task of this diploma is to examine study material such as „Cloth Printing” and it learning opportunitys for 7 grade students in home economics. Main tasks: 1.Explore pedagogical literature, investigate sources about the main problem. 2.Develope a thematic plan about „Cloth Printing”. 3.Creat study tutorials. 4.Explore created material and analyze final results. Paper includes 3 main paragraphs and 16 subparagraphs. First part is about „Cloth Printing”. Second part is about study material considering teenage age and characteristics of the certan age group and as well using study materials and the criteria for evaluating student work. The third chapter outlines study content and analyzes the results. For this paper author used 47 literatur and other sources of information, attached 12 tables, 21 pictures and 10 annexes. Keywords: textile printing, animal stylization, textiles composition, home economics and technology
Fabric Printing in Home Economics and Technology Classes in Grade 7
Keywords: Pedagoģija; auduma apdruka; dzīvnieku stilizācija; tekstila kompozīcija; mājturība un tehnoloģijas