Dzīves kvalitāte onkoloģiskiem pacientiem staru terapijas laikā - Mieze, Gunta (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma - “Dzīves kvalitāte onkoloģiskiem pacientiem staru terapijas laikā”. Tēma aktuāla, jo pacientiem staru terapijas laikā būtiski pasliktinās dzīves kvalitāte. Pētījuma mērķis: noskaidrot pacientu dzīves kvalitāti ietekmējošos faktorus staru terapijas laikā. Pētījuma hipotēze: onkoloģiskiem pacientiem staru terapijas laikā pasliktinās dzīves kvalitāte. Pētījumā tika izmantota kvantitatīvā pētījuma metode, pētījuma instruments - anketa. Pētījuma dalībnieki: 100 staru terapijas klīnikas pacienti. Pētījuma bāze: viena no Latvijas klīnikām. Pētījumā izvirzītā hipotēze apstiprinājās, jo pētījuma laikā tika noskaidroti faktori, kas ietekmē pacientu dzīves kvalitāti staru terapijas laikā. Atslēgas vārdi: dzīves kvalitāte, staru terapija, onkoloģiski pacienti

The subject of bachelor's work - “Quality of life for oncological patients during radiotherapy”. The topic is up to date as patients experience significantly impaired quality of life during radiotherapy The purpose of the study is to identify the factors affecting the quality of life of patients during radiotherapy Study hypothesis: In patients, quality of life decreases during radiotherapy. The study used a quantitative study method, a study tool - a questionnaire. Participants in the study: 100 radiotherapy clinic patients. Study base: one of Latvia's clinics. The hypothesis presented in the study was confirmed because the study identified factors that affect patients' quality of life during radiotherapy. Key words: quality of life, radiotherapy, oncological patients
Quality of Life for Oncological Patients During Radiotherapy
Keywords: Medicīna; dzīves kvalitāte; staru terapija; onkoloģiski pacienti; onkoloģija