Attēlu kvalitātes nodrošināšana prostatas vēža diagnostikā magnētiskajā rezonansē - Konokotova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2019)
Autora izvēlētā bakalaura darba tēma ir ‘’ Attēlu kvalitātes nodrošināšana prostatas vēža diagnostikā magnētiskajā rezonansē ‘’. Bakalaura darbs sastāv no ievada daļas, teorētiskās deļas, pētnieciskās daļas, secinājumiem un ieteikumiem. Bakalaura darba pamatā ir literatūras analīze par prostatas anatomiju un fizioloģiju, prostatas vēzi, magnētiskās rezonanses parametriem, kvalitātes kritērijiem un vadlīnijās norādītajiem protokolu datiem. Darba autors izvirzīja mērķi – noskaidrot, kādi attēla kvalitātes kritēriji ir jāievēro prostatas magnētiskās rezonanses izmeklējumos. Veidojot darbu, autors analīzēja 39 literatūras avotus un 4 zinātniskos avotus. Bakalaura darba pētniecības daļā tika izmantota kvalitatīvā kontentanalīze.

The subject of the bachelor's work chosen by the author is “ Providing image quality in prostate cancer diagnostic magnetic resonance ”. The work of the bachelor shall consist of an introductory part, theoretical part, research part, conclusions and recommendations. The bachelor's work is based on a literature analysis of the anatomy and physiology of the prostate, prostate cancer, magnetic resonance parameters, quality criteria and protocol data specified in the guidelines. The author of the work set out the objectives of clarifying which image quality criteria should be observed in prostate magnetic resonance studies. In creating the work, the author analyzed 39 sources of literature and 4 scientific sources. The research part of the bachelor's work used quality constelling.
Image quality assurance in prostate cancer diagnosis in magnetic resonance imaging
Keywords: Medicīna; magnētiskā rezonanse; prostatas vēzis; sekvence; tehniskie parametri