Aprūpes vajadzības bērniem ar bērnu cerebrālo trieku aprūpes centrā - Aļijeva, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tiek pētītas aprūpes vajadzības bērniem ar bērnu cerebrālo trieku aprūpes centrā. Darba teorētiskajā daļā tiek izklāstīta informācija par bērnu cerebrālās triekas izpausmes veidiem, etioloģiju un simptomiem, aprūpes pamatprincipiem bērniem ar cerebrālo trieku un bērnu vajadzību nodrošināšanu cerebrālās triekas saslimšanas gadījumā, kā arī tika pamatots māszinību teorijas praktisks pielietojums darba. Praktiskajā daļā ir apkopoti dati par aprūpes vajadzībām bērniem ar bērnu cerebrālo trieku. Bakalaura darba beigās tiek izveidoti secinājumi. Bērniem ar bērnu cerebrālo trieku, kuri atrodas aprūpes centros ir nepieciešama aprūpe un palīdzība. Atslēgas vārdi: Bērnu cerebrālā trieka, vajadzības, aprūpe, aprūpes pamatprincipi.

Bachelor thesis is focusing on the care needs of children with cerebral stroke in child care center. In the theoretical part of the bachelor thesis is an information about cerebral stroke expression, etiology and symptoms, the basic principles of care for children with cerebral stroke and the needs of children with cerebral palsy in case of illness, practical application of bachelor thesis was based on nursing theory. The practical part of the data on the care needs of children with cerebral stroke. Bachelor thesis at the end of the established conclusions. Children with cerebral stroke who are in care centers are in need of care and assistance. Keywords: cerebral stroke, care needs, basic principles of care.
Care needs for children with children`s cerebral stroke in care center
Keywords: Medicīna