Pilngadīgo jauniešu laulības izpratne - Gēgermane, Annika (Latvijas Universitāte, 2016)
Šī bakalaura darba mērķis ir noskaidrot pilngadīgo jauniešu laulības izpratni. Par darba teorētisko ietvaru tika izvēlēta simboliskā interakcionisma paradigma. Empīriskie dati tika iegūti, izmantojot daļēji strukturētas intervijas. Tika veiktas 10 intervijas ar 19 līdz 25 gadus veciem jauniešiem no Rīgas un Talsiem. Pētījuma rezultāti raksturo to, kā jaunieši izprot vārdu laulība un kādu nozīmi viņi piešķir laulībai.

The aim of this thesis is to identify the comprehension of marriage among youth. The thesis is based on theoretical perspective of symbolic interactionism. Empirical data were obtained by using semi – structural interviews. 10 interviews were conducted with youth from Riga and Talsi, in age between 19 and 25. Research results feature how youth understand marriage and how important marriage is for them.
Comprehension of marriage among youth
Keywords: Socioloģija; jaunieši; laulība; laulības izpratne