Algu aprēķina moduļa automatizētā testēšana - Tanne, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Ikvienai sistēmai ir nepieciešama testēšana, lai pārliecinātos, ka sistēma strādā, kā nepieciešams. Bieži testētājiem daudz laiku aizņem vienu un to pašu testu regulāra izpilde pēc izmaiņu veikšanas. Šādu testu automatizēšana atbrīvo testētāju laiku citu svarīgāku testu veikšanai. Maģistra darba mērķis ir izpētīt automatizēto testēšanu un metodes, izanalizēt apskatīto informāciju, izvēlēties atbilstošākās automatizēto testu izstrādes metodes un uz to pamata izstrādāt automatizētos testus Algu aprēķina modulī. Darbā ir aprakstīts testēšanas jēdziens, automatizētās testēšanas principi, līmeņi un ietvari, un apskatīta un salīdzināta programmatūra automatizēto lietotāja saskarnes un datu bāzu testu izstrādei. Ir apskatīts Algu aprēķina un tam un saistītie moduļi, un to integrācija ar pārējām SIA ZZ Dats sistēmām. Balstoties uz sistēmā izmantotajām tehnoloģijām un rīkiem, ir veikta rīku un metožu izvēle. Vadoties pēc izvēlētajām metodēm un rīkiem, ir izstrādāti lietotāja saskarnes un vienību testi sistēmā. Izmantojot izstrādātos testus ir iespējams regulāri pārbaudīt vai sistēma funkcionē kā nepieciešams un nav radušās kļūdas tās darbībā.

Automated testing of Salary calculation module Every system requires testing to make sure that the system works as intended. Often, a lot of testers’ time is being used on performing regular, repeated tests after each change in a system. The automation of such tests increase testers’ available time for other more important tests. The goal of the Master’s Thesis is to study automated testing and methods, to analyze the studied information, to choose the most appropriate automated test development methods, and to develop automated tests based on these methods in the Salary calculation module. In the Master’s Thesis the author has described the concept of testing, automated testing principles, levels and frameworks, as well as described and compared software for developing automated user interface and database tests. Author has described the Salary calculation module and its related modules, and their integration with other SIA ZZ Dats systems. Based on the technology and tools used in the system, a choice of tools and methods has been made. Based on the chosen tools and methods, the author has developed user interface and unit tests in the Salary calculation module. By using the developed tests, it is possible to regularly check whether the system is functioning properly and if there are any errors in its operation.
Automated testing of Salary calculation module
Keywords: Datorzinātne; informācijas sistēma; testēšana; testu automatizēšana; algu aprēķins; lietotāja saskarnes testi