Atbalsta politika uzņēmumiem Covid-19 pandēmijas laikā Latvijā - Dūce, Elīza (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir "Atbalsta politika uzņēmumiem Covid-19 pandēmijas laikā Latvijā". Krīzes laikā būtiski iezīmējas valsts loma no kuras tiek sagaidīts atbalsts. Efektīvi sniegts valsts atbalsts uzņēmējiem ir viena no iespējām, kā valstij pārdzīvot krīzi un ātri no tās atgūties. Pandēmija izraisīja negaidītu krīzi, politikas veidotājiem bija steidzami jāatbalsta uzņēmēji. Darba mērķis izpētīt valsts atbalstu uzņēmumiem pandēmijas laikā Latvijā, izvērtēt to priekšrocības un trūkumus, uz kā pamata izstrādāt priekšlikumus atbalsta politikas pilnveidošanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek analizēti uzņēmējdarbības riski un valsts atbalsts, otrajā nodaļā ir analizēts atbalsts uzņēmumiem krīzes laikā, un trešajā nodaļā tiek analizēts valsts atbalsts uzņēmējiem pandēmijas laikā Latvijā.

The topic of the bachelor's thesis is "Latvia's support policy for enterprises during Covid - 19 pandemic". During the crisis, the role of the state, from which support is expected, becomes significant. Effective state support for entrepreneurs is one of the ways for the state to survive the crisis and recover quickly from it. The pandemic caused an unexpected crisis, and policy makers urgently needed to support entrepreneurs. The aim of the work is to study state support for enterprises during the pandemic in Latvia, to evaluate their advantages and disadvantages. The first chapter of the bachelor's thesis analyzes business risks and state support, the second chapter analyzes support for companies during the crisis, and the third chapter analyzes state support for entrepreneurs during the pandemic in Latvia.
Latvia's support policy for enterprises during Covid - 19 pandemic
Keywords: Ekonomika; uzņēmumi; riski; krīze; valsts atbalsts; Covid-19