Krievijas akciju tirgus pievilcības novērtējums salīdzinājumā ar ASV akciju tirgu - Yaikova, Anna (Latvijas Universitāte, 2021)
Akciju tirgus ir svarīga ekonomikas sastāvdaļa. Mūsdienās ASV akciju tirgus tiek uzskatīts par lielāko pasaulē. Pasaulē ir pietiekami attīstīti akciju tirgi, tomēr ne visi no tiem tiek pietiekami novērtēti. Šī pētījuma mērķis ir pierādīt ka Krievijas akciju tirgus nav pietiekami novērtēts, veicot Krievijas akciju tirgus salīdzinošo analīzi ar ASV akciju tirgu. Izvērtēt Krievijas akciju tirgus pozitīvās un negatīvās īpašības.. Pirmajā nodaļā tiek analizēta akciju tirgus teorētiskie pamati. Otrajā nodaļā tiek aprakstīti Krievijas un ASV akciju tirgi, to vēsturiskā attīstība. Trešajā nodaļā tiek analizēta Krievijas akciju tirgus darbība un to ietekmējošie faktori.

The stock market is an important part of the economy. Nowadays, the US stock market is considered the largest in the world. The world's stock markets are well developed, but not all of them are sufficiently valued. The aim of this study is to demonstrate that the Russian stock market is underestimated by comparing the Russian stock market with the US stock market. Evaluate the positive and negative characteristics of the Russian stock market. The first chapter analyzes the theoretical foundations of the stock market. The second chapter describes the Russian and US stock markets, their historical development. The third chapter analyzes the operation of the Russian stock market and the factors influencing it.
Assessment of Russian stock market attractiveness in comparison with US stock market
Keywords: Ekonomika; Russian Stock Market; US Stock Market; Stock Exchanges; Securities