Maza izmēra diafragmas ietekme uz redzes asumu un kontrastjutību - Eglīte, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 27 lapām. Satur 16 attēlus, 1 tabulu, 1 pielikumu un 27 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Noskaidrot kontrastjutības un redzes asuma izmaiņas apertūras ietekmē Metodika: Eksperimentālajā daļā dalībniekiem tika noteikts redzes asums un kontrastjutība ar FrACT datorizēto testu ar un bez maza izmēra diafragmas. Secinājumi: Diafragmas ietekmē kontrastjutība samazinājās visiem dalībniekiem. Redzes asums diafragmas ietekmē uzlabojās tiem dalībniekiem, kuriem redzes asums sākumā bija zems, bet pasliktinājās tiem dalībniekiem, kuriem redzes asums sākumā bija augsts. Atslēgas vārdi: redzes asums, kontrastjutība, maza izmēra diafragma

Bachelor thesis is written in Latvian, on 27 pages. It contains 16 pictures, 1 table, 1 appendix and 27 references to literature sources. Aim: To find out contrast sensitivity and visual acuity changes with pinhole influence. Methods: Experiments established participants visual acuity and contrast sensitivity using FrACT computerised tests (with and without pinhole). Conclusion: Contrast sensitivity with pinhole was decreased for all participants. Visual acuity with pinhole improved for those participants who had low visual acuity at the beginning, but decreased for those who had high visual acuity at the beginning. Key words: visual acuity, contrast sensitivity, pinhole
Influence of pinhole on visual acuity and contrast sensitivity
Keywords: Fizika; redzes asums; kontrastjutība; maza izmēra diafragma; visual acuity; contrast sensitivity