Īpašuma apdrošināšanas analīze - Ūdre, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs „Īpašuma apdrošināšanas analīze” tiek izstrādāts, lai izpētītu īpašuma apdrošināšanas bruto parakstītās prēmijas un izmaksāto atlīdzību apmēru Latvijas apdrošināšanas tirgū, laika periodā no 2011. gada – 2015. gadam. Bakalaura darba mērķis ir uz īpašuma apdrošināšanas veiktās analīzes pamata, sniegt priekšlikumus īpašuma apdrošināšanas pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām un apakšnodaļām. Pirmā nodaļa sastāv no teorētiskām zināšanām par apdrošināšanas tirgus būtību, vēsturi, attīstību un apdrošināšanas pamatprincipiem. Otrā nodaļa sastāv no darba autores veiktās analīzes par īpašuma apdrošināšanas darbības rādītājiem, Latvijas apdrošināšanas tirgū, laika periodā no 2011. gada – 2015. gadam. Parakstītās bruto prēmijas un izmaksātās bruto atlīdzības, ar katru gadu pieauga, šajā nodaļā darba autore secina, ka izmaksātās un parakstītās bruto prēmijas par KASKO apdrošināšanu ir lielākas nekā par nekustamā īpašuma apdrošināšanu, savukārt trešā nodaļa sastāv no veiktās analīzes par kustamo un nekustamo īpašuma apdrošināšanu, AAS”BALTA”, kurā tiek veikta analīze par AAS” BALTA” parakstītajām bruto prēmijām un izmaksātajām bruto atlīdzībām, laika periodā no 2011. gada – 2015. gadam.

Thesis "Property insurance analysis" is being developed to explore the property insurance gross written premiums and claims paid in the Latvian insurance market in the period from 2011 - 2015. Bachelor work is the property insurance analysis carried out in the main, to present proposals to improve the property insurance. Bachelor thesis consists of three chapters and subchapters. The first chapter consists of theoretical knowledge of the insurance market in the nature, history, development, and security principles. The second chapter consists of the author's analysis of property insurance performance, the Latvian insurance market in the period from 2011 - 2015, gross premiums written and gross claims paid, with a yearly increase, in this chapter, the author concludes that paid and gross premiums written for CASCO insurance is higher than the property insurance, while the third chapter consists of the analysis carried out on movable and immovable property insurance, AAS "BALTA", which is an analysis of AAS "BALTA" gross premiums written and total gross claims paid , during the period from 2011 - 2015.
Property insurance analysis
Keywords: Ekonomika; AAS; Īpašuma apdrošināšana; apdrošināšana; Bruto prēmijas