Krāsu uztvere saskarnē pirmsskolas vecuma bērniem - Ivačenkovs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2023)
Šī bakalaura darbā tika pētīta bērnu krāsu preference saskarnē, izmantojot speciāli izveidoto testa vietni, kurā bērni izpildīja dažādus uzdevumus. Darbā tika veikts literatūras pārskats un analīze par bērnu lietotāju pieredzi (UX), bērnu krāsu uztveres un preferences īpatnībām un par eksistējošiem krāsu preferences testiem un to rezultātiem. Darba praktiskās daļās ietvarā, kurā piedalījās 132 bērni, tika izdarīti vairāki secinājumi, piemēram, tika konstatēts, ka respondentu grupai vairāk patika aukstās krāsas t.i. zila, zaļa un violeta. Kā arī tika konstatēta krāsu preferences atkarība no dzimuma un citi secinājumi. Bakalaura darba rezultāti varētu būt noderīgi izstrādājot lietotņu saskarnes priekš bērniem. Darba anotācija sniedz īsu pārskatu par darba saturu, aicinot lasītājus iepazīties ar sīkāko informāciju un rezultātiem, kas sniegti bakalaura darbā.

This bachelor thesis investigated children's colour preference in an interface using a specially designed test site where children completed different tasks. The thesis reviewed and analysed the literature on children's user experience (UX), children's colour perception and preference, existing colour preference tests and their results. In the framework of the practical part of the work, in which 132 children participated, several conclusions were drawn, for example, it was found that the respondent group liked cold colours more, i.e. blue, green and purple. A gender dependence of colour preferences was also found, among other findings. The results of the bachelor thesis could be useful for the development of app interfaces for children. The annotation of the thesis gives a brief overview of the thesis content, inviting the readers to read the details and results presented in the bachelor thesis.
Color perception in the interface for preschool children
Keywords: Datorzinātne; krāsu preference; pirmsskolas vecuma bērni; UX; UI