Kompresijas algoritmi populārās programmās - Akmens, Valdis (Latvijas Universitāte, 2007)
Šajā darbā tiek apskatīti bezzudumu datu kompresijas algoritmi un to pielietojums arhivācijas programmās. Ir aprakstīti kompresijas algoritmi un to darbības piemēri, kā arī datu transformācijas algoritmi. Tiek apskatīti arhivācijas programmu salīdzināšanas pamatprincipi un salīdzinātas dažādu arhivācijas programmu darbības.

In this research the loosless data compression algorithms and applications in archivation programs are examined. Compression algorithms and examples of their operation as well as data transformation algorithms are described. Basic principles of comparison of arhivation programs are investigated and operations of different programs are compared.
Compression algorithms in popular programs
Keywords: Datorzinātne